Contactaţi-ne

COVID-19 

AcasăDomenii de activitateCOVID-19 

Pandemia de COVID-19 a avut un impact semnificativ asupra pacienţilor, familiilor şi comunitaţilor de pe tot globul. La Pfizer, credem că mai multe instrumente de sănătate publică inclusiv vaccinuri şi tratamente vor fi esenţiale pentru eforturile de combatere a virusului şi de a proteja vieţi.

La începutul anului 2020, la scurt timp după apariția COVID-19 conştientizând situaţia globală, compania Pfizer a iniţiat un program de proiectare şi dezvoltare a medicamentelor care a  avansat în laboratoarele noastre cu scopul de a dezvolta un tratament oral potenţial sigur şi eficient care ar putea completa eforturile de vaccinare şi va putea ajuta la prevenirea formelor severe de COVID-19. 

Astfel, a fost formată o echipă multidisciplinară dedicată, cu scopul de a furniza un nou compus terapeutic antiviral care ar putea fi administrat pe cale orală, având o activitate puternică împotriva SARS-CoV-2 şi cu potenţialul de a fi eficient împotriva altor coronavirusuri. 
Folosind capacităţi de analiză de ultimă generaţie şi de proiectare bazate pe structură, combinate cu experienţa noastră în dezvoltarea terapiei antivirale orale, cercetatorii Pfizer au identificat un candidat preclinic cu potential, acesta fiind un inhibitor al proteazei virale principale  sau Mpro (enzima necesară coronavirusului pentru a se replica).  Cu acest program echipa de cercetare Pfizer a progresat clinic şi, în cele din urmă, parcurgând paşii necesari a fost depusă documentaţia  pentru autorizaţia de utilizare de urgenţă. 

Dezvoltarea de tratamente potenţiale pentru COVID-19 este posibilă numai prin munca dedicată a tuturor colaboratorilor noştri ştiinţifici, a partenerilor Pfizerde cercetare clinică şi a persoanelor care se ofera voluntar pentru a participa la studiile clinice. Suntem recunoscatori tuturor celor care colaborează cu noi în acest efort şi tuturor participanţilor care s-au oferit şi vor fi voluntari pentru a ajuta la încercarea de a atinge obiectivul nostru comun de a face o diferenţă pentru societate.

Responsabilitatea PfizerPfizer pentru profesioniștiMediul înconjurător, siguranță și sănătateCombaterea contrafacerilorEtică și transparențăPolitica privind cookie-urile Termeni şi condiţii Politica de confidențialitate © Pfizer Romania 2024. Toate drepturile rezervate.PP-UNP-ROU-0068