Contactaţi-ne
Medicină internăAcasăDomenii de activitateArii terapeuticeMedicină internă

În cadrul medicinei interne, oamenii de știință se concentrează pe descoperirea și dezvoltarea de terapii pentru boli metabolice, cardiovasculare, diabet, cașexie, steatohepatită non-alcoolică (NASH) și boala ficatului gras. 

În ultimele decenii, s-au înregistrat reduceri remarcabile ale deceselor din cauza bolilor cardiovasculare, în mare parte datorită unei prevalențe scăzute a fumatului și a științei moderne care a condus la terapii eficiente pentru hipertensiune arterială și colesterol ridicat.1 Chiar și așa, bolile cardiovasculare (BCV) rămân pe primul loc între cauzele de deces la nivel mondial.

Credem că este necesar un program cuprinzător pentru a aborda tratarea bolilor sistemului cardiovascular, precum și a cauzele lor fundamentale, inclusiv obezitatea și bolile metabolice. De mai bine de 50 de ani, Pfizer a deschis calea în redefinirea managementului riscului cardiovascular, aducând tratamente atât de necesare pacienților. 

Astăzi, Pfizer se concentrează pe investigarea potențialelor terapii care tratează atât anomaliile metabolice care cresc probabilitatea bolilor cardiovasculare, cât și inima însăși. Acestea includ terapii potențiale mai țintite, precum și posibile terapii care sunt o combinație de două sau mai multe medicamente, care ar putea aduce beneficii suplimentare pacienților. 

Eforturile noastre de descoperire timpurie se concentrează pe domenii emergente ale cercetării, cum ar fi controlul tulburărilor de alimentație, diabetul de tip 2 și boala ficatului gras.

Referințe

  1. NCBI. Decline in Cardiovascular Mortality: Possible Causes and Implications Jan 2017.

  2. WHO. Cardiovascular diseases (CVDs) June 2021.

Responsabilitatea PfizerPfizer pentru profesioniștiMediul înconjurător, siguranță și sănătateCombaterea contrafacerilorEtică și transparențăPolitica privind cookie-urile Termeni şi condiţii Politica de confidențialitate © Pfizer Romania 2024. Toate drepturile rezervate.PP-UNP-ROU-0068