Contactaţi-ne
Boli infecțioaseAcasăDomenii de activitateArii terapeuticeBoli infecțioase

Medicamentele antiinfecțioase sunt produse precum antibioticele, antifungicele și antiviralele care au scopul de a trata sau a preveni infecțiile. 
Din anii 1940, când Pfizer a produs pentru prima dată penicilină în masă, am fost implicați activ în descoperirea și dezvoltarea medicamentelor pentru tratarea infecțiilor, precum și a vaccinurilor care le previn1.

Portofoliul Pfizer conţine peste 80 de medicamente antiinfecțioase și vaccinuri și continuăm să evaluăm oportunitățile de extindere a canalului nostru de cercetare și dezvoltare pentru a ne asigura că răspundem nevoilor medicale în evoluție ale pacienților și profesioniştilor din domeniul sănătății1.  

Aceasta include şi contribuția la combaterea rezistenței antimicrobiene (RAM), prin care microorganismele cauzatoare de infecții (de exemplu bacteriile) supraviețuiesc expunerii la un medicament care, în mod normal, le-ar distruge sau le-ar opri dezvoltarea. RAM este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai mari amenințări ale sănătății din secolul 21. Impactul RAM și consecințele sale financiare sunt cel puțin îngrijorătoare la nivel mondial. 

Referințe 

  1. Pfizer 2018 Annual Review. 'Furthering Pfizer's Global Anti-Infectives Leadership'. 

Responsabilitatea PfizerPfizer pentru profesioniștiMediul înconjurător, siguranță și sănătateCombaterea contrafacerilorEtică și transparențăPolitica privind cookie-urile Termeni şi condiţii Politica de confidențialitate © Pfizer Romania 2024. Toate drepturile rezervate.PP-UNP-ROU-0068