Skip directly to content

Istoricul Pfizer în România

Pfizer România, a intrat pe piaţa locală în 1993. Un an mai târziu, compania a început o campanie de promovare a medicamentelor sale inovatoare în întreaga ţară, ceea ce a dus la o dezvoltare rapidă a activităţii.

Începînd cu anul 2003, Pfizer Inc şi Pharmacia Corporation îşi unesc operaţiunile, aducând laolaltă două dintre cele mai inovatoare companii în continuă expansiune din lume. Astfel, Pfizer îşi consolidează prezenţa pe piaţa farmaceutică locală printr-o activitate puternică în arii terapeutice noi, precum oftalmologia sau oncologia.

Din 2004, Pfizer HCP Corporation, Reprezentanţa pentru România, a devenit Pfizer România SRL, societate comercială înregistrată local si autorizată să promoveze medicamente.

În 2009, Pfizer a fuzionat cu Wyeth, devenind astfel cea mai importantă companie biofarmaceutică din lume. În România, fuziunea s-a tradus printr-o prezenţă activă pe piaţa produselor biologice şi a vaccinurilor.

Pfizer a făcut, în 2012, un nou pas în consolidarea prezenţei pe piaţa locală, prin autorizarea companiei pentru activitatea de distribuţie de medicamente.

Evoluţia Pfizer România demonstrează interesul comunităţii medicale pentru produsele companiei, care au devenit, treptat, primele soluţii terapeutice alese în tratamentul unui număr mare de afecţiuni. Multe dintre medicamentele noastre inovatoare, au avut un succes rapid şi au devenit, la scurt timp după lansare, lideri în ariile terapeutice respective. Insă, tratamentul pentru disfuncţia erectilă, lansat şi pentru pacienţii români în 1998, rămâne cel mai cunoscut tratament oral din această arie terapeutică, atât la nivel local, cât si la nivel global.

Medicamentele Pfizer îmbunătăţesc calitatea vieţii oamenilor din întreaga lume şi îi ajută să se bucure de o viata mai lunga, mai sănătosa şi mai productiva.

De când activează în România, Pfizer si-a dovedit ataşamentul faţă de pacienţi şi medici prin lansarea unor importante programe sociale, dar si prin programe de educatie ştiiţifică continuă dedicate medicilor.

Pfizer România demonstrează zi de de zi, de mai bine de 20 de ani, că excelenţa în domeniul farmaceutic şi valorile Pfizer sunt aceleaşi pretutindeni.