Skip directly to content

Medicamente și Vaccinuri care Contează cel mai Mult pentru Oameni

Pfizer implementează o strategie de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) menită să transforme compania într-un lider al industriei biofarmaceutice în dezvoltarea de noi medicamente şi vaccinuri. Din 2010, cercetătorii din cadrul Departamentului Internaţional de Cercetare şi Dezvoltare (WRD) promovează această strategie pe trei niveluri – furnizarea produselor existente în portofoliul Pfizer, dezvoltarea de noi capacităţi şi crearea ecosistemului de cercetare și dezvoltare al viitorului.

Pfizer conduce activităţi de cercetare ştiinţifică în domenii precum bolile cardiovasculare, tulburări  metabolice şi endocrine, neuroştiinţe, oncologie, vaccinuri, terapia durerii şi boli senzoriale,  sistem imunitar şi autoimunitate,  inflamaţii şi osteoporoză, dar şi boli genetice şi boli rare. Portofoliul R&D este completat de unităţile biotehnologice cu expertiză unică în anticorpi monoclonali şi terapia adjuvantă cu anticorpi.

Suntem dedicaţi siguranţei pacienţilor care iau parte la studiile noastre clinice şi respectăm cele mai înalte standarde etice în toate iniţiativele noastre de cercetare. Politicile noastre ştiinţifice sunt actualizate în mod regulat, pentru a fi aliniate viziunii, valorilor şi ţelurilor Pfizer.

Rigoarea şi excelenţa în ştiinţă şi medicină stau la baza departamentului de Cercetare şi Dezvoltare. În ultimii ani, Pfizer s-a transformat dintr-o companie care oferea medicamente cu molecule mici, tradiţionale într-una cu o gamă variată de abordări ştiinţifice şi tehnologii pentru a produce pe lângă medicamente cu molecule mici, medicamente cu molecule mari (biologice) şi vaccinuri.

La începutul anului 2011, Pfizer şi-a accelerat strategia de a îmbunătăţi productivitatea R&D şi de a genera inovaţii sustenabile. Resursele sunt îndreptate mai ales spre combaterea bolilor şi spre proiecte de cercetare care au cea mai mare probabilitate de a deveni un succes medical, ştiinţific şi comercial. Departamentul Internaţional de Cercetare şi Dezvoltare (WRD) şi-a extins parteneriatele strategice, incluzând cercetători din exterior, pentru a transforma Pfizer într-o companie mai competitivă. Toate programele de dezvoltare de noi medicamente şi dezvoltare clinică au scopul de a oferi pacienţilor un avantaj medical seminificativ faţă de tratamentele curente.

Parteneri strategici în centre de bio-inovaţie

În toată lumea, Pfizer are o reţea extinsă de colaboratori: oameni de ştiinţă şi doctori din universităţi, centre academice medicale şi firme de biotehnologie. In 2010 s-au creat Centrele de Inovaţie Terapeutică pentru a oferi acces la cele mai bune surse de informare şi tehnologii partenerilor din mediul academic cu expertiză în aplicarea ştiinţei în determinarea ţintei terapeutice a medicamentelor, biologia bolilor şi numărul posibil de pacienţi. Aceste alianţe de cercetare strategică beneficiază de cele mai noi descoperiri ştiinţifice care accelerează ritmul de dezvoltarea a noilor tratamente, de la teste de laborator la teste clinice şi apoi la punerea acestora pe piaţă.

În aprilie 2011, Pfizer a pus bazele Neusentis din Cambridge, Marea Britanie. Neusentis este o unitate de tip biotehnologic care combină cercetarea în domeniul durerii, tulburărilor senzoriale şi medicinii regenerative.  Pfizer deţine cea mai avansată expertiză la nivel mondial în domeniul canalelor de ioni de sodiu. Oamenii de ştiinţă de la Neusentis aplică aceste cunoştinţe în dezvoltarea medicamentelor noi pentru toate tipurile de durere influenţate de acest mecanism. De asemenea, cercetătorii analizează tulburări auditive şi vizuale legate de canalele de ioni, ducând portofoliul medicinei regenerative mai departe, inclusiv prin intermediul primului studiu clinic pentru celule stem, iniţiat de Pfizer în 2011 pentru pacienţii care suferă de colită ulceroasă.

Pe lângă unitatea Neusentis din Cambridge, Marea Britanie, Pfizer mai are laboratoare de cercetare amplasate în centrele de bio-inovaţie din La Jolla şi San Francisco, California; Pearl River, New York; şi Cambridge, Massachusetts. De asemenea, compania îşi extinde linia de cercetare și dezvoltare și în Shanghai, China.